Excel overzichten uit Woogle

Woo functionarissen vroegen of het mogelijk was de (meta)gegevens van de documenten van hun bestuursorgaan in één klap te downloaden. Dat kon al door &infobox=true aan de url toe te voegen, zoals in https://doi.wooverheid.nl/?doi=nl.pv27.1e-s&infobox=true, maar dan krijg je de gegevens in JSON formaat en dat is vaak niet zo handig.

Dus nu kan je ook &csv=true toevoegen en krijg je alle informatie op die pagina netjes gedownload als een csv bestand, een spreadsheet dus dat makkelijk bewerkt kan worden in bijvoorbeeld Excel. Dit werkt op elke pagina van de vorm https://doi.wooverheid.nl/?doi=. Dus samenvattend:

Voor mensen die alleen gegevens willen van één bestuursorgaan (en daarvan allicht van 1 jaar, of 1 documenttype) is dit ideaal. Voor onderzoekers die breder willen is ook de hele Woogle dataset beschikbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s