Doe mee met Woogle!

Maarten Marx legt op het VNG Woo coördinatoren overleg van 2 februari uit hoe gemeentes mee kunnen doen met Woogle, het alternatief van de UvA voor PLOOI. Hier zetten we alle informatie even op een rij.

Na het overleg zijn de mensen achter Woogle beschikbaar op Zoom om te helpen met uploaden en verdere vragen te beantwoorden. Dat is op https://uva-live.zoom.us/j/82136977546.

Voorbeeld dossier

Woo dossiers gaan echt leven en worden herbruikbaar als er net wat meer gegevens over beschikbaar zijn dan normaal op PLOOI. Een mooi voorbeeld vinden wij dit Woo dossier uit Nijmegen: https://doi.wooverheid.nl/?doi=nl.gm0268.2i.2022.5 wat door een van hun Woo-juristen op Woogle is geplaatst via het web formulier. Links hebben we handig bij elkaar alle losse documenten, het verzoek, het besluit en alle vrijgegeven documenten (handig los, niet aan elkaar geplakt). Alle gegevens over het dossier staan netjes rechts op een manier die bekend is van Wikipedia, de infobox.

Woo publicatiepagina voor elke gemeente

Elke gemeente die haar Woo dossiers op Woogle zet krijgt een eigen publicatiepagina met daar per jaar haar Woo dossiers onder elkaar.

Nijmegen en Waalwijk zijn 2 voorbeelden. Als je als gemeente die pagina liever in je eigen huisstijl wilt aanbieden, of via een eigen URL dan is dat heel simpel mogelijk door infobox=true achter de URL van je gemeente te zetten. Als in https://doi.wooverheid.nl/?doi=nl.gm0867&infobox=true.

Je krijgt dan alle gegevens die op de pagina staan in JSON formaat en kan daar eenvoudig zelf een mooi overzicht me samenstellen.

Hetzelfde is trouwens ook mogelijk per dossier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: